torstai 27. lokakuuta 2016

Viimeinen kesäkurpitsa kahvipöytään

Oman sadon kesäkurpitsat tältä kesältä on kerätty jo aikaa sitten. Mutta jääkapista vielä yksi löytyi, yllätävän hyvin ne kylmässä säilyvät käyttökelpoisina.

Tällä kertaa päätin tehdä kesäkurpitsasta kakkua, kun halusin testata resepti-ideaa.

Tulipas muuten hyvää, kelpasi jopa miehellekin ;) Hän kun suhtautuu yleensä nihkeästi siihen että kasviksia piilotellaan ruokiin, jolloin niitä ei voi ronkkia pois :D

Idea kakkuun syntyi kun kaupassa törmäsin inkiväärisiirappiin, enpä ole aiemmin sellaisen olemassaoloa huomannut. Kun se kesäkurpitsa kaapissa oli niin tein kakun siitä, aika kivaa twistiä makuun voisi tuoda myös muut kurpitsat - niitähän näin syksyllä on kaupassa yllin kyllin tarjolla.


Kaarnikan puutarhan Inkivääri- kesäkurpitsakakku

200 g raastettua kesäkurpitsaa (mielellään pieni kurpitsa, mutta jos on päässyt isoksi niin poista höttöinen siemenosa)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa
ripaus suolaa
2 tl kanelia
1,5 dl rypsiöljyä
1 dl fariinisokeri
1,5 dl inkiväärisiirappia
4 kananmunaa

Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka.
Sekoita kuivat aineet yhteen. Sekoita kananmunat, kurpitsaraaste, siirappi, sokeri ja öljy. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita varovasti ettei jauhot sitkisty.
Paista 175 asteisessa uunissa 45 - 60 minuuttia.
Parhaimmillaan kun on saanut maustua päivän, pari.




Nautinnollisia kahvihetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti